Παράπονα καταναλωτών κατά ταξιδιωτικού γραφείου - Δυσκολίες στην επιστροφή χρημάτων των πελατών - Διερευνά η ΥΠΚ

Παράπονα καταναλωτών κατά ταξιδιωτικού γραφείου - Δυσκολίες στην επιστροφή χρημάτων των πελατών - Διερευνά η ΥΠΚ

Υπό διερεύνηση, από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Εμπορίου, βρίσκονται παράπονα καταναλωτών εναντίον ταξιδιωτικού γραφείου, για αδυναμία εκτέλεσης των υποχρεώσεών του έναντι των πελατών του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Καραγιώργης.

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωσή του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, ύστερα από μεγάλο αριθμό παραπόνων εναντίον ταξιδιωτικού γραφείου, για αδυναμία εκτέλεσης των υποχρεώσεών του έναντι των πελατών του και τις δυσκολίες που οι τελευταίοι αντιμετώπισαν αναφορικά με την επιστροφή των χρημάτων τους, ο κ. Καραγιώργης είπε ότι η υπόθεση του ταξιδιωτικού γραφείου αναφορικά με οργανωμένα ταξίδια, το οποίο «φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ελέγχεται από την Υπηρεσία, βάσει των σχετικών προνοιών της νομοθεσίας».

Ειδικότερα, ο Διευθυντής της ΥΠΚ είπε εξετάζονται όλα τα δεδομένα, όπως είναι μεταξύ άλλων «το κόστος που έχει αυτό το θέμα για τους καταναλωτές, οι οποίοι φαίνεται να μένουν εκτεθειμένοι, αλλά και το θέμα των εγγυητικών επιταγών».

Ο κ. Καραγιώργης είπε ότι η Υπηρεσία βρίσκεται για το θέμα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTTA) ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός προστασίας κατά της αφερεγγυότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE