Σύντομα στην Κύπρο τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού - Πόσα θα λάβουμε από κάθε μάρκα και πότε αναμένονται τα πρώτα

Σύντομα στην Κύπρο τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού - Πόσα θα λάβουμε από κάθε μάρκα και πότε αναμένονται τα πρώτα

Μπήκε ο Σεπτέμβριος, άνοιξαν τα σχολεία και έκαναν ήδη την εμφάνιση τους οι φθινοπωρινές ιώσεις, με την περίοδο της γρίπης να είναι προ των πυλών και πολλούς να αναμένουν πως και πως να έρθουν Κύπρο τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, που εξασφάλισε το ThemaOnline, για την περίοδο 2025, η συνολική ποσότητα των εμβολίων γρίπης που έχει παραγγελθεί είναι 115,000 δόσεις Vaxigrip και 40,000 δόσεις Influerada.

Όπως πληροφορούμαστε, η πρώτη αποστολή έχει προγραμματιστεί για τις 30/09, όπου αναμένεται να παραληφθούν 40,000 δόσεις του Influerada και 60,000 δόσεις του Vaxigrip.

Αναφορικά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για το Covid-19 Comirnaty LP.8.1, έχουν παραγγελθεί 120,960 δόσεις για άτομα άνω των 12 ετών8,640 δόσεις για παιδιά 5-11 ετών και 4,320 δόσεις για παιδιά 6μηνων -4 ετών.

Η αποστολή των δόσεων θα είναι ως ακολούθως:

Σεπτέμβριο

- Άνω των 12 ετών: 57,720 δόσεις (Έχουν ήδη σταλεί 11520 δόσεις την 1η Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες , 43200 δόσεις είναι προγραμματισμένες να σταλούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου)

- 5-11 ετών: 2,880 δόσεις (Είναι προγραμματισμένες να σταλούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου)

-  6μην-4 ετών: 1,440 δόσεις (Είναι προγραμματισμένες να σταλούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου)

Οκτώβριο

- Άνω των 12 ετών: 46,080 δόσεις (Εβδομαδιαίες αποστολές )

- 5-11 ετών: 2,880 δόσεις

- 6μην-4 ετών: 1,440 δόσεις

Νοέμβριο

- Άνω των 12 ετών: 20,160 δόσεις (Εβδομαδιαίες αποστολές )

- 5-11 ετών: 2,880 δόσεις

- 6μην-4 ετών: 1,440 δόσεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μετωπική Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – Ώρα ευθύνης για Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ

Μετωπική Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – Ώρα ευθύνης για Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ

Σαφή και προκλητική μετατόπιση της τουρκικής στρατηγικής στο Κυπριακό σηματοδότησε η ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE