Επαφές Παπαναστασίου για φυσικό αέριο και περιφερειακή συνεργασία στο Gastech 2025

Επαφές Παπαναστασίου για φυσικό αέριο και περιφερειακή συνεργασία στο Gastech 2025

Τον αυξανόμενο ρόλο της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου ανέδειξε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, μέσα από σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε την Τετάρτη στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου και έκθεσης Gastech 2025 στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Υπουργού στην πλατφόρμα «Χ» οι επαφές του περιλάμβαναν διαβουλεύσεις με Chevron, Shell και ExxonMobil για την πορεία και τα επόμενα βήματα σε μεγάλα ενεργειακά έργα, καθώς και παρεμβάσεις για ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις κατά τις συναντήσεις του με στελέχη των Chevron και Shell, ο Υπουργός εξέτασε την πορεία του κοιτάσματος «Αφροδίτη», με επίκεντρο το στάδιο του pre-FEED (φάση τεχνικών μελετών) που βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο στάδιο του FEED (φάση βασικού τεχνικού σχεδιασμού), το οποίο προχωρεί στη βάση του συμφωνημένου Σχεδίου Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, ανεβάζοντας τη βαθμολογία σε A από A-, ενώ παράλληλα αναθεώρησε το outlook σε σταθερό (από θετικό).

BEST OF TOTHEMAONLINE