Παραβίαση κυριαρχίας το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα, λέει το Κατάρ: «Έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε»

Παραβίαση κυριαρχίας το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα, λέει το Κατάρ: «Έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε»

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι δρομολογεί τη σύσταση ειδικής νομικής ομάδας για να εξετάσει τρόπους λογοδοσίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός του Κατάρ χαρακτήρισε την επίθεση ως «πράξη κρατικής τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε υπό την ευθύνη του Ισραηλινού πρωθυπουργού» και τόνισε ότι συνιστά «παραβίαση κυριαρχίας».

Σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου, σημειώνεται ότι «το κράτος του Κατάρ διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση και θα ενεργήσει με αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε απερίσκεπτη ενέργεια ή επίθεση που απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».

Η ίδια ανακοίνωση υπογράμμισε ότι «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ως απάντηση» και πρόσθεσε πως «το Κατάρ θα προχωρήσει σε συνολική αναθεώρηση των πολιτικών και διαδικασιών του με στόχο την αποτροπή παρόμοιων ενεργειών και την πρόληψη της επανάληψής τους».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE