Έρευνα για GSI: Στρέφεται προς τρία πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά - Υπό εξέταση ύποπτες συναλλαγές
05.09.2025 - 22:25
Ύποπτες συναλλαγές και περίεργες διαδρομές ποσών εξετάζει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA Κύπρου και του Γιώργου Γεωργιάδη οι καταγγελείς που έχει ενώπιον της αφορούν την περίοδο κατά την οποία το έργο ονομαζόταν Euroasia Inteconnector, όπως επίσης και τη διαδικασία αλλαγής του έργου, από EuroAsia σε Great Sea Interconnector.
Στο στόχαστρο μπαίνει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και αφορούν την πτυχή της πώλησης του έργου, από την κυπριακή εταιρεία του Euroasia στον ΑΔΜΗΕ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, φαίνεται να στρέφονται προς τρία πρόσωπα:
-Αξιωματούχο της προηγούμενης Κυβέρνησης
-Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συμμετείχε στη διαχείριση-έγκριση των αιτήσεων της EuroAsia για το έργο της διασύνδεσης
Στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και στις πρωτοβουλίες που προωθεί η Κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και σύγχρονου κράτους επικεντρώνεται το νέο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.