Στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Οργή για τον τερματισμό αποσπάσεων

Στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Οργή για τον τερματισμό αποσπάσεων

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τα μέλη της της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στον τερματισμό των αποσπάσεων των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ).

Σε ανακοίνωση το Κλαδικό Συμβούλιο Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «η επιλεκτική επίκληση του Νόμου 99(Ι)/2019 δημιουργεί ένα απαράδεκτο καθεστώς διάκρισης, τη στιγμή που μόνιμοι συνάδελφοι με πανομοιότυπα καθήκοντα παραμένουν στις θέσεις τους χωρίς χρονικό περιορισμό, βάσει του Νόμου 73(Ι)/2017».

«Η απομάκρυνση αριθμού έμπειρων υπαλλήλων την 1η Οκτωβρίου 2025 δεν αποτελεί μια απλή διοικητική πράξη, αλλά μια ενέργεια που θα προκαλέσει τεράστια λειτουργικά κενά, θα υποβαθμίσει την εξυπηρέτηση των ασθενών και θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE