Υπουργείο Μεταφορών: Απαντά στις επικρίσεις για τερματισμό δημοσίων συμβάσεων

Υπουργείο Μεταφορών: Απαντά στις επικρίσεις για τερματισμό δημοσίων συμβάσεων

Στις επικρίσεις σχετικά με τον τερματισμό των δημοσίων συμβάσεων απαντά το Υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή αναρτήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το Υπουργείο επιθυμεί να δηλώσει ότι η κριτική που διατυπώνεται σε πρόσφατες ανακοινώσεις για τον τερματισμό δημοσίων συμβάσεων παραγνωρίζει μια καθοριστική αλήθεια:

Ότι η σύμβαση design and build για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, η οποία υπογράφηκε το 2021 επί προηγούμενης Υπουργίας, τερματίστηκε επειδή ο ίδιος ο εργολάβος επέλεξε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση, καταθέτοντας αδικαιολόγητες και υπερβολικές απαιτήσεις. Ενδεικτικά, για έργο ύψους περίπου €73 εκατ., ζήτησε €36 εκατ. αποζημίωση και 59 μήνες παράταση, χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα, όπως έκρινε η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων.

«Η Κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, εξάντλησε όλα τα νόμιμα περιθώρια διαπραγμάτευσης πριν οδηγηθεί στον τερματισμό».

Το υπουργείο δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα παραχωρηθούν σε εργολάβους χρήματα ή αιτήματα που δεν δικαιούνται. «Προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση έργων με όρους βιώσιμους και αξιόπιστους, προς όφελος των πολιτών», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE