Κόκκινος Συναγερμός: Στο ανώτατο επίπεδο αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιών σε όλες τις δασικές περιοχές

Κόκκινος Συναγερμός: Στο ανώτατο επίπεδο αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιών σε όλες τις δασικές περιοχές

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι για αύριο, Κυριακή 24 Αυγούστου 2025, ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών σε όλες τις δασικές περιοχές της Κύπρου θα βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο, αυτό του «Κόκκινου Συναγερμού».

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά, όπως άναμμα φωτιάς για ψήσιμο ή καύση ξηρών χόρτων και απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα φωτιάς σε δασικές περιοχές και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από αυτές απαγορεύεται αυστηρά και διώκεται ποινικά.

Το Τμήμα Δασών ζητά από το κοινό να επικοινωνεί άμεσα με τον αριθμό 1407 ή με την Αστυνομία στο 112, σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, ώστε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE