ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aviation and Tourism Institute: «Δεν είναι απαραίτητη η εκπαίδευση αυτή για να εργοδοτηθούν αεροσυνοδοί»

Aviation and Tourism Institute: «Δεν είναι απαραίτητη η εκπαίδευση αυτή για να εργοδοτηθούν αεροσυνοδοί»

Ξεκαθαρίζει τη θέση της η σχολή Aviation and Tourism Institute. Σε γραπτή ανακοίνωση της, τη Δευτέρα (23/11) αναφέρεται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας,ToThemaOnline, σχετικά με τους τίτλους σπουδών των Αεροσυνοδών που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (20/11).

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως ότι δεν χρειάζεται κάποια έγκριση από την Πολιτική Αεροπορία για πρόσληψη κάποιου αεροσυνοδού από αεροπορική εταιρεία. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «η σχετική άδεια της ΕΑΣΑ, είναι άδεια για να μπορεί κάποιος να πετά και δεν αποτελεί με κανένα τρόπο δίπλωμα ή πιστοποιητικό. Επίσης δεν είναι απαραίτητη για την πρόσληψη γιατί όπως αναφέρθηκε πιο πάνω οι σοβαρές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τα δικά τους εκπαιδευτικά κέντρα και σε αυτά θέλουν να εκπαιδεύονται οι νέοι  αεροσυνοδοί».

Διαβάστε ακόμη:

 «Μαϊμού» πτυχία Αεροσυνοδών από Κυπριακές σχολές – Δεν έχουν τις εγκρίσεις της Πολιτικής Αεροπορίας

Αντιδράσεις για την υπόθεση με τα πτυχία Αεροσυνοδών: «Οι πλέον έγκυροι τίτλοι σπουδών» «Δεν χρειάζεται έγκριση από κανέναν»

Πολιτική Αεροπορία: Επιβεβαιώνει το ThemaOnline για τους τίτλους σπουδών των αεροσυνοδών  

Αυτούσια η ανακοίνωση Aviation and Tourism Institute 

Το Aviation and Tourism Institute (ATI) αποτελεί εγκεκριμένο/πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο από την ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών -International Air Transport Association) και παρέχει εκπαίδευση για απόκτηση διαφόρων διεθνών διπλωμάτων στον τουρισμό και τις αερομεταφορές. Ανάμεσα στα μαθήματα που είναι διαπιστευμένο να παρέχει είναι αυτό της εκπαίδευσης Αεροσυνοδών ( Cabin Crew). Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν εγκριθεί από την ΙΑΤΑ. Οι εκπαιδευόμενοι παρακάθονται σε εξετάσεις, οι οποίες διενεργούνται τέσσερεις φορές το χρόνο από τον εθνικό συντονιστή της ΙΑΤΑ σε κάθε χώρα και τα γραπτά τους αποστέλλονται στα κεντρικά γραφεία της ΙΑΤΑ στον Καναδά, όπου διορθώνονται και στο τέλος όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις λαμβάνουν απευθείας από την ΙΑΤΑ το σχετικό δίπλωμα. Το Aviation & Tourism Institute δεν εκδίδει κανένα δίπλωμα, ούτε χρειάζεται ειδική άδεια/ έγκριση για αυτό από την Πολιτική Αεροπορία ή άλλο εθνικό οργανισμό.

Η διαδικασία πρόσληψης αεροσυνοδών στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως είναι ανοικτή και οι προδιαγραφές για την πρόσληψη προσωπικού είναι οι ελάχιστες αφήνοντας χώρο για υποβολή αιτήσεων και από άτομα τα  οποία δεν διαθέτουν κανένα προσόν αναφορικά με συγκεκριμένη εκπαίδευση. Σαφώς η κατοχή ενός διπλώματος από την ΙΑΤΑ αποτελεί πλεονέκτημα και η εκπαίδευση που έχει τύχει ο κάθε υποψήφιος τον προετοιμάζει για τις απαιτητικές συνεντεύξεις που διενεργούν οι αεροπορικές εταιρείες.

Αναφορικά με την έγκριση της ΕΑΣΑ ( Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας) αυτό αφορά κυρίως τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν να επιτρέψουν σε οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος τους να πετά εάν δεν έχει τύχει της σχετικής βασικής εκπαίδευσης που ορίζουν οι σχετικοί κανονισμοί. Μέχρι σήμερα αυτή η εκπαίδευση (Initial) γινόταν και γίνεται από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες. Αυτός και είναι ο λόγος που δεν είναι απαραίτητο η εκπαίδευση αυτή να γίνεται πριν από την πρόσληψη.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω  δημοσιεύματα αναφέρεται ότι μόνο μία σχολή έχει τύχει της σχετικής έγκρισης της Πολιτικής Αεροπορίας για να δίνει τη σχετική άδεια της ΕΑΣΑ και ότι είναι η μόνη νόμιμη σχολή. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο συμπέρασμα στα εν λόγω δημοσιεύματα είναι εντελώς αυθαίρετα και παραποιούν την αλήθεια παραπλανώντας το κοινό. Η σχετική άδεια της ΕΑΣΑ, είναι άδεια για να μπορεί κάποιος να πετά και δεν αποτελεί με κανένα τρόπο δίπλωμα ή πιστοποιητικό. Επίσης δεν είναι απαραίτητη για την πρόσληψη γιατί όπως αναφέρθηκε πιο πάνω οι σοβαρές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τα δικά τους εκπαιδευτικά κέντρα και σε αυτά θέλουν να εκπαιδεύονται οι νέοι  αεροσυνοδοί.

Εν πάση περιπτώσει οι κάτοχοι της συγκεκριμένης άδειας δεν νομιμοποιούνται να εργοδοτηθούν σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία απλώς και μόνο γιατί διαθέτουν τη συγκεκριμένη άδεια. Σημειώστε επίσης ότι η συγκεκριμένη άδεια έχει ημερομηνία λήξης και εάν δεν καταφέρει ο κάτοχος της να εργοδοτηθεί στο διάστημα αυτό είναι σαν να μην κατέχει τίποτα.

Εν κατακλείδι επιθυμούμε να αναφέρουμε ότι το Aviation & Tourism Institute, μπορεί να παρέχει τη συγκεκριμένη άδεια ( Attestation) μέσω των συνεργατών του, Mega Airlines Studies,που εδρεύουν στην Αθήνα και η συγκεκριμένη εκπαίδευση υπόκειται στον έλεγχο της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτό είναι καταγεγραμμένο στην ιστοσελίδα μας και μια απλή επίσκεψη το αποδεικνύει.

Απολογούμαστε στους σπουδαστές μας και στους υποψήφιους σπουδαστές μας για όλη αυτή την αναστάτωση που έχει προκληθεί από το απαράδεκτο αυτό δημοσίευμα, είμαστε στη διάθεση τους για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρινίσεις.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top