Τραμπ: Υπάρχει 25% πιθανότητα η συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα να μην είναι επιτυχής

Τραμπ: Υπάρχει 25% πιθανότητα η συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα να μην είναι επιτυχής

Μιλώντας στο Fox News Radio, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας. Όπως σημείωσε, η απειλή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τη διοργάνωση της συνάντησης, τονίζοντας ότι τα οικονομικά κίνητρα και οι κυρώσεις συνιστούν «πολύ ισχυρά εργαλεία» στη διαπραγμάτευση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η αυριανή σύνοδος θα προετοιμάσει το έδαφος για μια δεύτερη συνάντηση, η οποία, όπως είπε, θα έχει σκοπό «να γίνει μια συμφωνία». Ωστόσο, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο μιας πιθανής συμφωνίας ή για το είδος των κινήτρων και των κυρώσεων που ενδέχεται να τεθούν στο τραπέζι. Υπογράμμισε επίσης ότι «υπάρχει 25% πιθανότητα η συνάντηση αυτή να μην είναι επιτυχής».

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει «ανταλλαγή» συνόρων μεταξύ Κίεβου και Μόσχας.

Παράλληλα, ο Τραμπ ανέφερε ότι προτίθεται να επικοινωνήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και με Ευρωπαίους ηγέτες μετά την ολοκλήρωση της συνόδου, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν θα καλέσει κανέναν σε περίπτωση που η συζήτηση με τον Πούτιν δεν αποδώσει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο αν θα υπάρξει κοινή παρουσίαση ενώπιον των μέσων ενημέρωσης. Ο ίδιος, πάντως, δεσμεύτηκε να προβεί σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Η αποχώρηση του Χρίστου Ορφανίδη από την εκλογική μάχη του 2026 επιβεβαιώνει ρήγματα εντός του ΔΗΚΟ. Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία με τον Ανδρέα Αποστόλου, οι σκληρές αιχμές προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και οι εκκρεμότητες στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας για τον ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE