Οι Εβραίοι της Γερμανίας ζητούν όριο στους μετανάστες που θα μπουν στη χώρα

Οι Εβραίοι της Γερμανίας ζητούν όριο στους μετανάστες που θα μπουν στη χώρα

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία, ζήτησε να τεθούν όρια στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα

Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία ζήτησε να τεθεί όριο στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα, καθώς, όπως εξήγησε, προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία.

«Αργά η γρήγορα θα αναγκαστούμε να θέσουμε ανώτατα όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ενώ τάχθηκε υπέρ και της ελεγχόμενης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

Ο Σούστερ ανέφερε ως εξήγηση κυρίως τις προκλήσεις που εγείρει η ενσωμάτωση των προσφύγων. «Πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους και επιθυμούν να ζήσουν με ειρήνη και ελευθερία, παράλληλα όμως προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία», είπε.

«Μην σκέφτεστε μόνο τους εβραίους, σκεφτείτε την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ή τη στάση τους απέναντι στους ομοφυλόφιλους», πρόσθεσε.

Ο Σούστερ σχολίασε ότι για αυτό ευθύνεται λιγότερο η μουσουλμανική θρησκεία και κυρίως το γεγονός ότι οι πολλοί αιτούντες άσυλο προέρχονται από αραβικές χώρες. «Αν παρατηρήσει κανείς τις περιοχές και τις χώρες στην Ευρώπη όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για θρησκευτικό πρόβλημα, αλλά για εθνοτικό», υπογράμμισε.

Αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει «η μετάδοση των αξιών μας θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη», τόνισε ο Σούστερ, όμως για τις εβραϊκές κοινότητες η επιτυχημένη ενσωμάτωση των προσφύγων είναι σημαντική.

news247

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE