Θωρακίζουν και τη Ρώμη με 2.000 αστυνομικούς επιπλέον – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Θωρακίζουν και τη Ρώμη με 2.000 αστυνομικούς επιπλέον – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την καλύτερη φύλαξη των 1440 «ευαίσθητων στόχων» που βρίσκονται στην Ρώμη, αποφάσισαν οι ιταλικές αρχές με την κινητοποίηση 2.000 επιπλέον αστυνομικούς οι οποίοι θα βρίσκονται ακόμη και εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πέρα από την φύλαξη μνημείων, πρεσβειών και θεσμικών κέντρων, το σχέδιο προβλέπει έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία, αλλά και σε περιοχές όπου συχνάζουν οι νέοι, ιδίως σε μουσικές συναυλίες.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μια «γενική πρόβα» ενόψει της τελετής εγκαινίων του Αγίου Έτους των καθολικών η οποία θα οργανωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας Νικολό Ντ΄'Αντζελο, μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το συντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τέλος, από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει σε τυχόν drones να πετούν, χάρη σε ισχυρές παρεμβολές στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE