Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής της Ρωσίας στην G8

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής της Ρωσίας στην G8

Την επιστροφή της Ρωσίας στην G-8, την Ομάδα των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών του πλανήτη, προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δεδομένων των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

Η ομάδα μετά την κρίση στην Ουκρανία συνεδριάζει ως G-7. Ο Σταϊνμάιερ διευκρινίζει ωστόσο ότι οι συμφωνίες σε ό,τι αφορά την Ουκρανία πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρηθούν.

«Δεν θέλαμε ποτέ να απομονώσουμε την Ρωσία ή να μετατρέψουμε μονίμως την G-8 σε G-7», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ στην Bild am Sonntag. Εξηγεί ότι η απόφαση ελήφθη με την ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης που σημειώθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Εφόσον άρουμε επιτυχώς και άλλα εμπόδια στην διαμάχη που αφορά την Ουκρανία και εφόσον η Ρωσία συνεργαστεί μαζί μας όπως πριν για μια λύση στην Συρία, τότε η Δύση δεν θέλει και δεν πρέπει να θέλει τον μόνιμο αποκλεισμό της Ρωσίας από τον τακτικό συντονισμό μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών», επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE