Η θέση του Τραμπ για το σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Γάζας που προωθεί ο Νετανιάχου - «Επαφίεται στο Ισραήλ»

Η θέση του Τραμπ για το σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Γάζας που προωθεί ο Νετανιάχου - «Επαφίεται στο Ισραήλ»

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να μην απαντήσει όταν ερωτήθηκε εάν και κατά πόσον τάσσεται υπέρ ή κατά της αναμενόμενης επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ για την κατάληψη «ολόκληρης» της Λωρίδας της Γάζας, δηλώνοντας πως η κυβέρνησή του επικεντρώνεται το τρέχον διάστημα στην αύξηση της πρόσβασης σε τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία και επίθεση του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

«Για τα υπόλοιπα, στ’ αλήθεια δεν μπορώ να πω. Επαφίεται στο Ισραήλ κυρίως», ανέφερε ο μεγιστάνας σε δημοσιογράφους χθες.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή να καταληφθεί ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας από τον στρατό του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με κορυφαία στελέχη των μηχανισμών ασφαλείας.

Ερωτηθείς σχετικά με βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς την περασμένη εβδομάδα και εικονίζει ισραηλινό όμηρο αποστεωμένο, ο Τραμπ το χαρακτήρισε «φρικτό».

«Το είδα, το βρίσκω φρικτό, ελπίζω ότι θα το δει πολύς κόσμος (...) διότι νομίζω πως είναι φρικτό πράγμα», επέμεινε ο ρεπουμπλικάνος.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live εικόνα: Απελευθερώθηκαν οι επόμενοι 13 όμηροι της Χαμάς, στο Ισραήλ οι πρώτοι 7

Live εικόνα: Απελευθερώθηκαν οι επόμενοι 13 όμηροι της Χαμάς, στο Ισραήλ οι πρώτοι 7

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με ελπίδες για μια γενικευμένη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, το βλέμμα όλου του πλανήτη σήμερα, Δευτέρα (13/10/25) είναι στραμμένο στο Ισραήλ, όπου απελευθερώνονται οι όμηροι της Χαμάς, στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρώτης φάσης της συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE