Κυβέρνηση για «κράτηση» Ε/κ: Στόχος της Τουρκίας να εκφοβίσει Ελληνοκύπριους που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα

Κυβέρνηση για «κράτηση» Ε/κ: Στόχος της Τουρκίας να εκφοβίσει Ελληνοκύπριους που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα

Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη παράνομη, προκλητική και απάνθρωπη μεταχείριση εναντίον πέντε  Ελληνοκυπρίων, πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το κατοχικό καθεστώς. Συνεχίστηκε και χθες η παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών των θυμάτων, με διαδικασίες προσβλητικές ως προς την έννοια της δικαιοσύνης.

Η χθεσινή απόφαση του λεγόμενου στρατοδικείου του υποτελούς στην Τουρκία κατοχικού καθεστώτος και η συνέχιση της παράνομης κράτησης, μετά την απαγωγή των Ελληνοκυπρίων που επισκέπτονταν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα ή/και που απλά μετέβησαν εκεί,  αποδεικνύει περίτρανα ότι η Τουρκία και το υποτελές καθεστώς της περιφρονούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η προμελετημένη από την Τουρκία και προαναγγελθείσα αυτή ενέργεια από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στόχο έχει να εκφοβίσει Ελληνοκύπριους που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα και Ελληνοκύπριους που απευθύνονται στην επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα. Απαγωγή, ομηρία και διαδικασία παρωδία. Αυτές είναι οι ενέργειες του  παράνομου καθεστώτος υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας, που είναι υπεύθυνη και υπόλογη.

Η Κυβέρνηση έχει προβεί σε σχετικές καταγγελίες, μεταξύ άλλων, στον ΓΓ ΟΗΕ, στους Προέδρους των Θεσμών ΕΕ, στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, στην Επίτροπο Διεύρυνσης, στον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, στον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα 5 Μόνιμα Μέλη του ΣΑ, σε Υπουργούς Εξωτερικών και Υφυπουργούς Εξωτερικών Κρατών Μελών της ΕΕ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει και εντατικοποιεί τα ενδεδειγμένα διαβήματα και παραστάσεις, ώστε να τερματιστεί η παράνομη κράτηση των Ελληνοκυπρίων αμέσως.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE