Βλέπουν «επιβεβαιωμένο αδιέξοδο» στον διάλογο για ΑΤΑ - Ετοιμάζονται για μέτρα

Βλέπουν «επιβεβαιωμένο αδιέξοδο» στον διάλογο για ΑΤΑ - Ετοιμάζονται για μέτρα

Είναι επιβεβαιωμένο το αδιέξοδο στον διάλογο για ΑΤΑ, όπως φαίνεται από τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, σημειώνοντας ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε οριστεί πανσυνδικαλιστική διάσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη, 24 Ιουλίου, η οποία όμως αναβλήθηκε, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού.

Ο κ. Μάτσας είπε στο ΚΥΠΕ ότι από πλευράς Υπουργείου δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη πρόθεση συνάντησης για το ζήτημα της ΑΤΑ. «Τελευταίο σημείο αναφοράς ήταν η συνάντηση μας με τον Υπουργό Εργασίας. Μετά τη συνάντηση του με την εργοδοτική πλευρά και την επιβεβαίωση των θέσεων τους, θεωρούμε ότι έχει τελματώσει η διαδικασία. Επόμενο σημείο αναφοράς είναι ο καθορισμός της επόμενης πανσυνδικαλιστικής, που θα οδηγήσει στην ανακοίνωση λήψης μέτρων», είπε.

Ερωτηθείς αν θα αναμένουν επίσημη κήρυξη αδιεξόδου για το ζήτημα, είπε ότι «θεωρώ ότι επιβεβαιώθηκε η τελμάτωση της διαδικασίας. Δεν υπάρχουν συγκλίσεις επί της αρχής και επί της φιλοσοφίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις. Είναι επιβεβαιωμένο το αδιέξοδο μέσα από τις τοποθέτηση των πλευρών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE