Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Έρευνες από το ελικόπτερο της Αστυνομίας για εντοπισμό του δράστη - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο
Απόπειρα φόνου σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (31/7) σε περιοχή της Αραδίππου στη Λάρνακα.
Η βασίλισσα Μαίρη της Δανίας, αυστραλιανής καταγωγής, συνοδευόταν από τον σύζυγό της βασιλιά Φρέντερικ και δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, σε δημόσια εμφάνιση, όταν δέχθηκε το τσίμπημα μιας σφήκας.
Την ώρα που βρισκόταν μπροστά σε κόσμο και κρατούσε μια ανθοδέσμη που της προσέφεραν, η βασίλισσα εμφανίστηκε να αιφνιδιάζεται πιάνοντας το πόδι της και να πονάει, εντοπίζοντας το πρόβλημα στο εσωτερικό της φούστας.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν τη βασίλισσα Μαίρη να τραντάζεται και να ανησυχεί. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποχωρήσει εμφανώς ανήσυχη. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να διακόψει τη δημόσια εμφάνιση και να αποχωρήσει. Σύντομα μεταφέρθηκε σε κοντινό ξενοδοχείο, για ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με το Sky News, η ίδια ζήτησε να συνεχίσει η οικογένειά της το πρόγραμμα.
Το περιοδικό Billed Bladet ανέφερε αργότερα πως η βασίλισσα αναρρώνει και είναι καλά. «Η βασίλισσα δεν φάνηκε να επηρεάζεται σοβαρά από το τσίμπημα της σφήκας και, μαζί με τον βασιλιά, την Ισαβέλλα και τον Βίνσεντ, φρόντισαν να χαιρετήσουν τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία», σημείωσε το δημοσίευμα.
Πάντως, αν και πολλοί θεώρησαν ότι η σφήκα βρισκόταν, ατυχώς για τη βασίλισσα, μέσα στην ανθοδέσμη, οι κακές γλώσσες έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η φλοράλ φούστα «μπέρδεψε» το έντομο, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του και να προσγειωθεί σε αυτή.
Η οικογένεια αναμένεται να παραμείνει για τις επόμενες εβδομάδες στο παλάτι Γκράστεν. Χρέη αντιβασιλέα εκτελεί ο 19χρονος πρωτότοκος γιος, πρίγκιπας Κρίστιαν.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις