Άλμα: Καθυστέρηση κυβέρνησης για το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης

Άλμα: Καθυστέρηση κυβέρνησης για το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης

Καθυστέρηση της κυβέρνησης στη διαδικασία απόκτησης συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών σε περίπτωση κινδύνου εντοπίζει το Κίνημα Άλμα-Πολίτες για την Κύπρο, σημειώνοντας ότι η Κύπρος όφειλε να είχε εγκαταστήσει από τον Ιούνιο του 2022 Σύστημα Δημόσιας Προειδοποίησης (Public Warning System – PWS).

Σε ανακοίνωσή του, το Άλμα κάνει αναφορά στις ημερομηνίες που σχετίζονται με τον διαγωνισμό για το εν λόγω σύστημα, αναφέροντας ότι η παρούσα κυβέρνηση, όταν ακυρώθηκε οριστικά ο πρώτος διαγωνισμός τον Μάιο του 2024, χρειάστηκε επτά μήνες για να προκηρύξει νέο διαγωνισμό και στη συνέχεια, όταν υποβλήθηκαν οι προσφορές, χρειάστηκε πέντε μήνες για να τις αξιολογήσει.

«Οι πολίτες δικαιούνται να ζουν σε έντιμο, στιβαρό και αποτελεσματικό κράτος. Αυτό είναι το δικό μας όραμα και η δική μας δέσμευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE