Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης υποστηρίζει το Βατικανό

Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης υποστηρίζει το Βατικανό

Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης υποστηρίζει το Βατικανό κάνοντας λόγο ως την μόνη λύση.

Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση RAI.

«Για εμάς, η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι η μόνη λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Επικράτειας της Αγίας Έδρας,.

Επισήμανε την υποστήριξη του Βατικανού στην αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος, σε απάντηση στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, που μια τέτοια ενέργεια τη θεωρεί πρόωρη. 

«Αλλά γιατί πρόωρη; Για εμάς, είναι η λύση», δήλωσε ο ιεράρχης, υπενθυμίζοντας ότι η Αγία Έδρα αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος το 2015, συνάπτοντας διπλωματική συμφωνία μαζί του.

Σύμφωνα με τον Καρδινάλιο Παρολίν, η λύση των δύο κρατών – του Ισραήλ και της Παλαιστίνης – ως ο μόνος δρόμος για την ειρήνη, παραμένει αμετάβλητη για τη διπλωματία του Βατικανού. Κατά τη γνώμη του, όλες οι χώρες της G7 θα πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια πορεία και ο τρόπος για την επίλυση του τρέχοντος αδιεξόδου είναι ο άμεσος διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη είναι αυτή τη στιγμή δραματική, αλλά ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εργαστούμε για μια πολιτική λύση», επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE