ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ευθύνη για τα επεισόδια εις βάρος Τ/κ βαραίνει όλους, αναφέρουν οι Οργανωμένοι Γονείς

Η ευθύνη για τα επεισόδια εις βάρος Τ/κ βαραίνει όλους, αναφέρουν οι Οργανωμένοι Γονείς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει σε σχέση με τα επεισόδια σε βάρος Τ/κ που προκάλεσαν μαθητές, ότι “ευθύνη για το πώς και γιατί κάποια παιδιά προέβησαν σ’ αυτές τις πράξεις, έχουμε, διαχρονικά, όλοι μας: οι γονείς, οι καθηγητές, το Υπουργείο Παιδείας τα κόμματα, οι οργανώσεις. Όλοι μας, για αυτό όλοι μας πρέπει να δούμε πώς διορθώνουμε το πρόβλημα και όχι πώς το χρησιμοποιούμε για το δικό μας συμφέρον”.

Προσθέτει ότι “οι πράξεις αυτές, σίγουρα καταδικαστέες, αποτελούν στίγμα στη μαθητική κοινότητα, έστω και αν μόνο μία απειροελάχιστη μερίδα μαθητών έλαβε μέρος σ` αυτές και σωστά η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν”.

Παράλληλα όμως , συνεχίζει, “δεν πρέπει οι πράξεις αυτές να στιγματίζουν ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και να βάζουν ταμπέλες σε όλα τα παιδιά”.

Οι Οργανωμένοι Γονείς, καταδικάζουν, όμως, “και την πρακτική των διαφόρων φορέων να διαιωνίζουν την αντιπαράθεση, προκαλώντας αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, αναφέρει, ακόμη, ότι “το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τις εγκυκλίους που εξέδωσε, τα ΜΜΕ με τη συνεχή προβολή του θέματος, οι άλλοι φορείς της Παιδείας που με δημόσιες τοποθετήσεις πυροβολούν τα παιδιά, αλλά και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, μόνο κακό κάνουν στα παιδιά και στη σχολική κοινότητα και διχάζουν τους μαθητές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην σχολική μονάδα”.

Πιστεύουμε επίσης, προσθέτει το ΔΣ, “ ότι η στάση του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας της Π.Σ.Ε.Μ., επέτρεψε τη συνέχιση της αντιπαράθεσης και του διχασμού των μαθητών ενώ το γεγονός ότι η ηγεσία της Π.Σ.Ε.Μ. είναι διαιρεμένη, μόνο ζημιά προκαλεί στην μαθητική κοινότητα και επιφέρει σύγχυση στα σχολεία”.

Οι Οργανωμένοι Γονείς καλούν “το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ενεργήσει συναινετικά και πυροσβεστικά και να σταματήσει άμεσα τις αντιπαραθέσεις και τις συζητήσεις για το θέμα αυτό, να αποκαταστήσει την ηρεμία και την ασφάλεια στις σχολικές μονάδες και να εγκύψει σοβαρά στη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος και να προσφέρει άμεσα και αθόρυβα λύσεις που θα εμποδίσουν την επανεμφάνιση αυτών των φαινομένων”.

Καλούν, επίσης, “τις διάφορες οργανώσεις, κόμματα, άτομα, κ.λπ., που με τόση ευκολία κατηγορούν δημόσια τα παιδιά, την Παιδεία και ο ένας τον άλλο, να σταματήσουν άμεσα να σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στους μαθητές διότι οι οποιεσδήποτε διαφορές και αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν μακριά από τα σχολεία και τους μαθητές”.

“Για μία φορά ας βάλουμε πάνω από όλα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας”, καταλήγουν οι Οργανωμένοι Γονείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top