Αρχιπύραρχος Λογγίνος: «Μέχρι χθες κάποιοι προσπαθούσαν να ξεκινήσουν πυρκαγιές – Θεάθηκε όχημα»

Αρχιπύραρχος Λογγίνος: «Μέχρι χθες κάποιοι προσπαθούσαν να ξεκινήσουν πυρκαγιές – Θεάθηκε όχημα»

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Νίκος Λογγίνος, μιλώντας στο κρατικό κανάλι, αποκαλύπτοντας ότι ακόμη και μέχρι χθες καταγράφηκαν προσπάθειες εμπρησμών.

«Υπήρχαν μέχρι χθες όπου υπήρχαν περιοχές όπου κάποιοι προσπαθούσαν να ξεκινήσουν πυρκαγιές. Στο γιοφύρι Παναγιάς, στην περιοχή Ορούντας θεάθηκε όχημα σε τρεις περιπτώσεις να βάζει φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για την φονική πυρκαγιά ΕΔΩ.

Όπως είπε, «έχουν δοθεί όλες οι πληροφορίες, τα τρέχει η Αστυνομία». Παράλληλα, τόνισε τον αυξημένο κίνδυνο νέων εστιών: «Είναι τόσο μεγάλη η έκταση της φωτιάς και θα πρέπει να προσέξουμε να μην υπάρξει αναζωπύρωση».

Αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχθεί η Υπηρεσία, σημείωσε: «Ήμουν στις πυρκαγιές, δεν ήμουν στο γραφείο. Η Πυροσβεστική έκανε τα αδύνατα δυνατά. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ήσυχα. Κάποιες αναζωπυρώσεις υπάρχουν, αεροπλάνα επιχειρούν στην περιοχή».

Τέλος, ο κ. Λογγίνος διευκρίνισε πως δεν υπάρχει αντιπαράθεση με το Τμήμα Δασών: «Καμία αντιπαράθεση με το Τμήμα Δασών», είπε, αναφορικά με δημοσιεύματα περί ασυνεννοησίας κατά την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς ξημέρωσε σήμερα η Λεμεσός, ωστόσο ο φόβος για επικίνδυνες αναζωπυρώσεις παραμένει έντονος. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων κοινοτήτων πέρασαν ακόμη μία νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, την ώρα που καταγράφονται καταγγελίες για πλιάτσικο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και υποστατικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE