«Κινδύνεψαν υπάλληλοι της ΑΗΚ» – Με εκσκαφείς και πλατφόρμες στις φλόγες - Άγνωστο το μέγεθος των ζημιών και η αποκατάσταση

«Κινδύνεψαν υπάλληλοι της ΑΗΚ» – Με εκσκαφείς και πλατφόρμες στις φλόγες - Άγνωστο το μέγεθος των ζημιών και η αποκατάσταση

Δεκαπέντε κοινότητες στην επαρχία Λεμεσού παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για την φονική πυρκαγιά ΕΔΩ.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου μίλησε στο ThemaOnline, αναφέροντας ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και η εκτίμηση των ζημιών είναι προς το παρόν περιορισμένη. «Δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τις ζημιές. Μόνο το 15% της έκτασης πυρκαγιάς μπορέσαμε να ελέγξουμε, με ζημιές σε 50-60 πασσάλους, επτά μετασχηματιστές και έναν υποσταθμό διανομής», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να σβήσει η φωτιά και μετά να γίνει η πλήρης εκτίμηση».

Από χθες βράδυ έχει στηθεί κέντρο επιχειρήσεων, ενώ, όπως είπε, «έχουν μεταφερθεί υλικά και εξοπλισμός από άλλες πόλεις και στάληκαν συνεργεία από Λάρνακα και Λευκωσία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας στην περιοχή». Παράλληλα, χρησιμοποιούνται πλατφόρμες και εκσκαφείς προκειμένου να ανοίξουν δρόμο προς δυσπρόσιτες περιοχές του δικτύου.

Κινδύνεψαν τεχνικοί της ΑΗΚ να εγκλωβιστούν

Η Εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ιδιαίτερα τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζονται τα συνεργεία. «Χθες οι άνθρωποί μας κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν στις φλεγόμενες περιοχές. Όλη νύχτα το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να μετακινούμε κατεστραμμένο εξοπλισμό και καλώδια για να απεγκλωβιστούν κάτοικοι», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι τεχνικοί της ΑΗΚ έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα για να βοηθήσουν τον κόσμο.

Όλα τα συνεργεία της Λεμεσού, ενισχυμένα από συνεργεία της Λάρνακας και της Λευκωσίας, βρίσκονται επί ποδός, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Οι κάτοικοι να ειναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Η ΑΗΚ καλεί τους πολίτες που παραμένουν χωρίς ρεύμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: «Να θεωρούν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ηλεκτροδοτηθούν τα σπίτια τους και να λάβουν όλα τα μέτρα πρόληψης για τυχόν ηλεκτροπληξία. Να μην προβαίνουν σε επιδιορθώσεις στις δικές τους ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, να μην πλησιάζουν καλώδια που είναι εκτεθειμένα ούτε συσκευές που μπορεί να έχουν υποστεί ζημιές». Για κάθε βοήθεια και πληροφόρηση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο 1800 αλλά και με τους ανθρώπους της ΑΗΚ που βρίσκονται στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE – Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Τρίτη ημέρα αγωνίας για την κατάσβεση της

LIVE – Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Τρίτη ημέρα αγωνίας για την κατάσβεση της

Τεράστια καταστροφή άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό η οποία απλώνεται σε έκτασή πέρα των 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι αναζωπυρώσεις της νύχτας αντιμετωπίστηκαν σε πολύ αρχικά στάδια και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE