Αντί για ναρκωτικά...βρήκαν χιλιάδες ψεύτικα Labubu και πυροτεχνήματα - Δείτε φωτογραφίες

Αντί για ναρκωτικά...βρήκαν χιλιάδες ψεύτικα Labubu και πυροτεχνήματα - Δείτε φωτογραφίες

Κατασχέσεις εμπορευμάτων σε έλεγχο ενδοενωσιακού φορτίου στα υποστατικά μεταφορικής εταιρείας στη Λεμεσό.

Στις 18/7/2025, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, στο πλαίσιο των κοινών ενεργειών για αποτροπή της εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο, προχώρησαν σε τυχαίο έλεγχο θαλάσσιου ενδοενωσιακού φορτίου με προέλευση την Ελλάδα στα υποστατικά μεταφορικής εταιρείας στη Λεμεσό. Στην επιχείρηση ελέγχου συμμετείχαν και οι ανιχνευτικοί σκύλοι του Τμήματος Τελωνείων Δίας και Μπέν. Κατά τον έλεγχο των πακέτων που επιλέχθηκαν δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Ωστόσο μέσα στο ομαδοποιημένο φορτίο του εμπορευματοκιβωτίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα εμπορεύματα:

  • 1,600 πυρσοί και 672 τεμάχια πυροτεχνημάτων χειρός (οκτάβολα), τα οποία μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα χωρίς σχετική άδεια κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Το φορτίο είχε σταλεί από ιδιώτη σε ιδιώτη και δηλώθηκε ως «Προσωπικά Είδη», ενώ τα κιβώτια ήταν καμουφλαρισμένα με μαύρη αδιάφανη νάιλον ταινία, η οποία κάλυπτε την σήμανση περί εύφλεκτων υλών. Η ενέργεια αυτή έθετε σε κίνδυνο τόσο το υπόλοιπο φορτίο του εμπορευματοκιβωτίου, όσο και το πλοίο που μετέφερε τα εμπορεύματα στην Κύπρο.

  • 9 κιβώτια που περιείχαν συνολικά 1,798 φιγούρες – μπρελόκ και 1,984 χάρτινες συσκευασίες που παραβίαζαν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας της εμπορικής επωνυμίας «Labubu». Τα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στο όνομα Κυπριακής εταιρείας και είχαν δηλωθεί ως «Είδη Ρουχισμού».

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE