Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Τουρκίας για τα ευρωτουρκικά»

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Τουρκίας για τα ευρωτουρκικά»

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, έκλεψε την παράσταση της χθεσινής βραδιάς, που ακολούθησε του δείπνου που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στις αντιπροσωπείες, στο κτίριο των ΗΕ. Η συνάντηση που κράτησε περίπου μια ώρα, ήταν συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες τον περασμένο Μάρτιο, στη διάσκεψη της Γενεύης, μετά το δείπνο που είχε παραθέσει ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Μιλώντας στο ΡΙΚ και στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», ο Διευθυντής του γραφείου τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στα κύρια σημεία της συνάντησης, στο επίκεντρο της οποίας, ήταν τα ευρωτουρκικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε πάρα πολύ-και νομίζω ότι εδώ είναι ένα από τα κλειδιά που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τη διαδικασία να επαναρχίσει- αλλά και να βρούμε λύση στο κυπριακό: Την εμπλοκή του ευρωπαϊκού παράγοντα, της ευρωπαϊκής μας ιδιότητας σε σχέση και με τις ευρωτουρκικές επιδιώξεις.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε πάρα πολλές ενδείξεις, υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Τουρκίας για τα ευρωτουρκικά. Για όλο το πλέγμα των ευρωτουρκικών σχέσεων. Αυτό εμάς, μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να υπάρξουν τα κίνητρα, για να μετακινηθεί η τουρκική πλευρά από την αδιάλλακτη στάση».

Για αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πρώτη μέρα προσπάθησε να διασυνδέσει ρητά σαφώς και κατηγορηματικώς, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, με το κυπριακό. Τις ευρωτουρκικές σχέσεις, τις κυπρογενείς σχέσεις της Τουρκίας, προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Φιντάν, συζήτησαν τα ευρωτουρκικά θέματα. Υπέδειξε ότι για να προχωρήσουν, η δική μας πλευρά δεν έχει κανένα πρόβλημα, φτάνει κατά τρόπο σταδιακό, αυτά τα θέματα να προχωρούν με τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας, προς την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στο κυπριακό, για την επίλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής - ΠτΔ: Επανέλαβε την ετοιμότητα της ΚΔ για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στον Γκουτέρες

Πενταμερής - ΠτΔ: Επανέλαβε την ετοιμότητα της ΚΔ για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στον Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Κύπρου) η διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενόψει της Ολομέλειας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό που αναμένεται να αρχίσει ακολούθως.

BEST OF TOTHEMAONLINE