Πούτιν: «Θα τους εξοντώσουμε και στην τουαλέτα»

Πούτιν: «Θα τους εξοντώσουμε και στην τουαλέτα»

Οι ατάκες του Ρώσου προέδρου για τους τρομοκράτες που ενθουσίασαν τα γαλλικά social media

Με τον κόσμο ακόμα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η συζήτηση στα social media παραμένει θυελλώδης διεθνώς- και σε αυτό το πλαίσιο κυκλοφόρησαν ευρέως στο Διαδίκτυο και έγιναν viral παλαιές, «σκληρές» δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν σχετικά με τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα, δήλωση του Ρώσου προέδρου που κάνει θραύση ανάγεται στο 1999, όταν ήταν πρωθυπουργός και η Ρωσία ήταν αντιμέτωπη με την τρομοκρατία ενώ ήταν σε εξέλιξη ο δεύτερος πόλεμος στην Τσετσενία. Τότε ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι «θα καταδιώξουμε τους τρομοκράτες όπου και αν είναι. Αν είναι στο αεροδρόμιο, θα τους καταδιώξουμε στο αεροδρόμιο. Και αν τους πιάσουμε στην τουαλέτα, θα τους εξοντώσουμε στην τουαλέτα» είχε δηλώσει τότε.

Η φράση αυτή είχε γίνει μία από τις χαρακτηριστικότερες του Ρώσου προέδρου (γνωστού για την «σκληροτράχηλη»/ macho εικόνα που καλλιεργείται όσον αφορά στο πρόσωπό του) και επανήλθε στο προσκήνιο των social media στις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013, στις επιθέσεις στο Charlie Hebdo και προφανώς αυτές τις ημέρες.

Γάλλοι χρήστες του Twitter γράφουν «On ira les buter jusque dans les chiottes» («θα τους εξοντώσουμε στην τουαλέτα»), συνοδεύοντάς το κάποιες φορές από φωτογραφία του Ρώσου προέδρου.

Επίσης, viral έγινε και άλλη μια υποτιθέμενη φράση του Ρώσου προέδρου, βγαλμένη κατευθείαν από αμερικάνικη ταινία δράσης: «Η συγχώρεση των τρομοκρατών είναι δουλειά του θεού, αλλά το να πάνε σε αυτόν εξαρτάται από εμένα».

Η φράση αυτή έγινε viral στα social media από τη Ρεμί Μααλούφ, δημοσιογράφο του Russia Today, η οποία ωστόσο λίγο αργότερα ανακάλυψη και παραδέχτηκε ότι παραπλανήθηκε από «φτιαχτό» post στο Facebook – και ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει πει κάτι τέτοιο.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ στο σταυροδρόμι ιδεολογικού προσανατολισμού - Η σκληρή δημοσκόπηση και η απειλή της πολιτικής περιθωριοποίησης - Σε πτωτική πορεία η Αννίτα

Ο ΔΗΣΥ στο σταυροδρόμι ιδεολογικού προσανατολισμού - Η σκληρή δημοσκόπηση και η απειλή της πολιτικής περιθωριοποίησης - Σε πτωτική πορεία η Αννίτα

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse Market Research που διενήργησε ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανέδειξε μια ανησυχητική πραγματικότητα για το ιστορικό κόμμα της κεντροδεξιάς: η πολιτική του επιρροή διαβρώνεται, οι διαρροές προς νέα σχήματα ενισχύονται, ενώ η συσπείρωση παραμένει απογοητευτικά χαμηλή.

BEST OF TOTHEMAONLINE