Οι ΗΠΑ καλούν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα

Οι ΗΠΑ καλούν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα, ώστε να επέλθει αποκλιμάκωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τάμι Μπρους, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και ντόπιων Δρούζων μαχητών στην πόλη αυτή.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση να αποσύρει τον στρατό της προκειμένου να επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση», είπε η Μπρους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Την ίδια ώρα, η Συρία, με επιστολή της προς τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «το συντομότερο δυνατόν» για να συζητηθούν «οι συνέπειες της ισραηλινής επιθετικότητας στο συριακό έδαφος».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού η Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Ενίσχυση σε ασφάλεια, αντιτρομοκρατία και θαλάσσια συνεργασία

Ιδού η Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Ενίσχυση σε ασφάλεια, αντιτρομοκρατία και θαλάσσια συνεργασία

Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων συμφώνησαν οι ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ κατά την δέκατη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής

BEST OF TOTHEMAONLINE