Το Τμήμα αναφέρεται στην Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με τίτλο Έλεγχος Συμβάσεων για το αναψυκτήριο στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τη δημιουργία τροχιόδρομου διαύλου στην κοινότητα Μάμμαρι.
Σημειώνει ότι ήδη έχει ξεκινήσει εσωτερική διαδικασία επανεξέτασης των επισημάνσεων, με στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών προγραμματισμού, διαχείρισης και συμμόρφωσης με το ισχύον νομικό πλαίσιο περί δημοσίων συμβάσεων, ενώ παράλληλα ενισχύεται η επιμόρφωση του προσωπικού σε θέματα διαχείρισης συμβάσεων.
Τονίζεται ότι πρόθεση του Τμήματος Δασών είναι η ολοκλήρωση των έργων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, τις υφιστάμενες διαδικασίες και τις πρόνοιες της νομοθεσίας.
Πέραν των μέτρων που ήδη λαμβάνονται για βελτίωση των διαδικασιών προώθησης νέων κατασκευαστικών Έργων, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού, το Τμήμα Δασών υπογραμμίζει ότι και τα δύο έργα τα οποία αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή εξυπηρετούν ουσιαστικούς και κοινωφελείς σκοπούς καθώς και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Το Τμήμα Δασών σημειώνει ότι παραμένει προσηλωμένο στην αρχή της χρηστής διοίκησης, στη διαφάνεια και στην αποτελεσματική αξιοποίηση των δημόσιων πόρων και ότι με γνώμονα το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον, συνεχίζει τη βελτίωση των μηχανισμών του, επιδιώκοντας υποδομές που υπηρετούν τον πολίτη, το περιβάλλον και την κοινωνία.