IDF - Ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό: Χτυπήσαμε το αρχηγείο του Υπουργείου Άμυνας

IDF - Ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό: Χτυπήσαμε το αρχηγείο του Υπουργείου Άμυνας

Συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημειώθηκε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στην πρωτεύουσα, μετά από πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την περιοχή. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς, ενώ εκτιμάται ότι το χτύπημα είχε κυρίως χαρακτήρα προειδοποίησης.

Την ευθύνη ανέλαβε ο στρατός του Ισραήλ, σημειώνοντας πως έπληξε το αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου (το υπουργείο Άμυνας) του συριακού στρατού: «Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιτέθηκαν πρόσφατα στην πύλη εισόδου του αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου του συριακού καθεστώτος στην περιοχή της Δαμασκού της Συρίας».

Με την επίθεση αυτή, το Ισραήλ επιδιώκει να στείλει μήνυμα στον στρατό του συριακού καθεστώτος, που επιχειρεί κατά των Δρούζων στη νότια Συρία.

Επιπλέον, οι IDF ενημέρωσαν και για νέες επιθέσεις στη Σουέιντα, στη νότια Συρία: «Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες εναντίον των Δρούζων αμάχων στη νότια Συρία και, σύμφωνα με τις οδηγίες του πολιτικού κλιμακίου, επιτίθενται στην περιοχή και είναι προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια».

Οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή της Σουέιντα, υποστηρίζοντας ότι στόχος τους ήταν να καταστείλουν τις εσωτερικές συγκρούσεις. Ωστόσο, η ισραηλινή πλευρά φέρεται να θεωρεί την παρουσία τους απειλή για τη Δρούζικη κοινότητα, την οποία δηλώνει αποφασισμένη να προστατεύσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική νίκη για τη χώρα μας: Μετά από απαίτηση της κυπριακής Κυβέρνησης παραιτήθηκε ο Αφζάλ Καν – Επισκέφθηκε παράνομα τα κατεχόμενα

Διπλωματική νίκη για τη χώρα μας: Μετά από απαίτηση της κυπριακής Κυβέρνησης παραιτήθηκε ο Αφζάλ Καν – Επισκέφθηκε παράνομα τα κατεχόμενα

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αφζάλ Καν παραιτήθηκε από τη θέση του εμπορικού απεσταλμένου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, μετά από κριτική που δέχτηκε για την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στα κατεχόμενα, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE