Φωτογραφία: Έκαναν μπάνιο σε παραλία του Ηρακλείου και η θάλασσα ξέβρασε λαγόψαρο

Φωτογραφία: Έκαναν μπάνιο σε παραλία του Ηρακλείου και η θάλασσα ξέβρασε λαγόψαρο

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν νεαροί που απολάμβαναν το μπάνιο τους σε παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο, όταν η θάλασσα ξέβρασε ένα νεκρό λαγόψαρο.

Τα παιδιά τράβηξαν το ψάρι στην άμμο και ενημέρωσαν αμέσως τους γονείς τους, σύμφωνα με το cretalive.gr. Η παρέα των νεαρών στάθηκε τυχερή, αφού είναι γνωστό πως τα λαγόψαρα που ταλαιπωρούν τους αλιείς εδώ και χρόνια ως εισβολικό είδος που καταστρέφει τα δίχτυα, τα εργαλεία αλλά και τις ψαριές, βγαίνουν στα ρηχά και επιτίθενται στους ανυποψίαστους λουόμενους.

Το γεγονός ότι λαγόψαρο βρέθηκε σε παραλία του Καρτερού, μπορεί να προκαλεί ανησυχία, ωστόσο δεν είναι μη συνηθισμένο φαινόμενο, καθώς οι πληθυσμοί τους τα τελευταία χρόνια αυξάνονται διαρκώς. Επίσης, είναι γνωστό ότι έχουν υπάρξει τραυματισμοί κολυμβητών μετά από επίθεση λαγόψαρου ή λαγοκέφαλου, ενώ όπως επισήμαναν ερασιτέχνες ψαράδες στο cretalive.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας ευνοεί τη μετακίνησή τους ακόμη και σε πιο ρηχά σημεία.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αναφορές λουομένων για τσούχτρες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα νότια του νομού Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στα Μάταλα και την παραλία του Κομμού.


Δείτε φωτογραφία: 

Φωτογραφία: Έκαναν μπάνιο σε παραλία του Ηρακλείου και η θάλασσα ξέβρασε λαγόψαρο

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν για το Κυπριακό

«Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν για το Κυπριακό

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, στις 09:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE