Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάφο – Κατέκαψε 75 εκτάρια γης

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάφο – Κατέκαψε 75 εκτάρια γης

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 75 εκταρίων από σπαρτά, άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δέντρα. Η πυρκαγιά αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε πολύ δύσβατες περιοχές και, σε συνδυασμό με τους ανέμους, δυσχέραινε πολύ το έργο της πυρόσβεσης.

Σε δύο περιπτώσεις, κατά την εξέλιξή της, οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν μεμονωμένες κατοικίες. Θα παραμείνουν δυνάμεις για τελικές κατασβέσεις και σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα σημειώνει ότι αξιολογείται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε από σπαρτά σε αθέριστο χωράφι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.