Κομισιόν για νέες συναντήσεις στη Λιβύη: Επαφές και με τις δύο πλευρές της χώρας

Κομισιόν για νέες συναντήσεις στη Λιβύη: Επαφές και με τις δύο πλευρές της χώρας

«Η ιδέα είναι να συνεργαστούμε με τους φορείς και στις δύο πλευρές, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν», δήλωσε ο Μάρκους Λάμερτ, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για θέματα μετανάστευσης, σχετικά με τα σχέδια της Ομάδας Ευρώπης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην τετραμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Ο κ. Λάμερτ ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με το μεταναστευτικό και για ένα πιθανό σχέδιο συναντήσεων στη Λιβύη από την Ομάδα Ευρώπης, λέγοντας πως «η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Μάλτας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές με τη Λιβύη και την προσέγγιση της Ομάδας Ευρώπη, μεταξύ άλλων με την εκ νέου αποστολή της αντιπροσωπείας της Ομάδας Ευρώπη στη Λιβύη για τη συνέχιση της επίσκεψης».

Σε ερώτηση αν οι συναντήσεις περιλαμβάνουν και τη Βεγγάζη, εκτός από την Τρίπολη όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές, απάντησε ότι στόχος είναι «επαφές και με τις δύο πλευρές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE