Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό από 1η Αυγούστου

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό από 1η Αυγούστου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης την πρόθεσή του να επιβάλει πρόσθετο δασμό 50% στον εισαγόμενο χάλυβα, με ισχύ από την 1η Αυγούστου, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο μέταλλο εξαιρούνταν από τους τελωνειακούς δασμούς —τουλάχιστον 10%— που εφαρμόζονται από τον Απρίλιο.

«Ο χαλκός είναι το δεύτερο πλέον χρησιμοποιούμενο υλικό από το υπουργείο Άμυνας!», ανέφερε ο ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social, επικαλούμενος τις ανάγκες της χώρας για την κατασκευή ημιαγωγών, αεροσκαφών, πυρομαχικών και κέντρων δεδομένων, μεταξύ άλλων, καθώς τη βούλησή του η χώρα του να οικοδομήσει «κυρίαρχη» βιομηχανία χαλκού, αναιρώντας την «ηλιθιότητα» της πολιτικής του δημοκρατικού προκατόχου του Τζο Μπάιντεν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος: «Γέφυρα» ελπίδας και σταθερότητας στην καρδιά της Μεσογείου – Τα ιστορικά συμπεράσματα της Άτυπης Συνόδου

Κύπρος: «Γέφυρα» ελπίδας και σταθερότητας στην καρδιά της Μεσογείου – Τα ιστορικά συμπεράσματα της Άτυπης Συνόδου

Με το βλέμμα στραμμένο σε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση και μια πιο σταθερή γειτονιά, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η ιστορική Άτυπη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE