Θύμα απάτης 60χρονη - Της παρουσιάστηκαν ως δικηγόροι και την έπεισαν να επενδύσει €39.000 σε κρυπτονομίσματα

Θύμα απάτης 60χρονη - Της παρουσιάστηκαν ως δικηγόροι και την έπεισαν να επενδύσει €39.000 σε κρυπτονομίσματα

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης εξετάζει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, ύστερα από σχετική καταγγελία που υπέβαλε 60χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, τον Μάρτιο του 2025, η παραπονούμενη δέχθηκε μηνύματα, μέσω εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, από δύο άγνωστα πρόσωπα.

Τα πρόσωπα αυτά παρουσιάστηκαν ως δικηγόροι και την έπεισαν να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, με την υπόσχεση ότι θα αποκόμιζε σημαντικά κέρδη.

Αφού πείστηκε από τα όσα της ανέφεραν, η 60χρονη προχώρησε σε πληρωμές μέσω τραπεζικών εμβασμάτων προς διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να απολέσει συνολικά το ποσό των €39,000.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Χρήσιμες συμβουλές προς το κοινό:

Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που επικοινωνούν μέσω διαδικτύου και προτείνουν επενδύσεις ή οικονομικές συναλλαγές.
Μην στέλνετε χρήματα ή προσωπικά στοιχεία σε άτομα ή λογαριασμούς που δεν μπορείτε να επαληθεύσετε.
Ζητήστε συμβουλές από ειδικούς πριν επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα ή άλλες επενδύσεις.
Αποφύγετε να δίνετε πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ευαίσθητες πληροφορίες μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.
Επικοινωνήστε με τις αρμόδιες αρχές ή την τράπεζά σας σε περίπτωση αμφιβολιών.
Να είστε προσεκτικοί με προσφορές που υπόσχονται γρήγορα και μεγάλα κέρδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Η πολιτική ανανέωση είναι θεμιτή. Η προσαρμογή στις κοινωνικές ανάγκες είναι αναγκαία. Και η προσπάθεια ενός πολιτικού να διευρύνει την εκλογική του απήχηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, της δημοκρατικής διαδικασίας. Όταν, όμως, η αναζήτηση ενός νέου πολιτικού ακροατηρίου οδηγεί σε θέσεις που δημιουργούν ερωτήματα, για τη συνέπεια της προηγούμενης διαδρομής του, τότε το ζήτημα ξεπερνά την επικοινωνιακή στρατηγική και μετατρέπεται, σε πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE