Η ώρα της αλήθειας ή της εγκατάλειψης

Η ώρα της αλήθειας ή της εγκατάλειψης

Η πενταμερής διάσκεψη της Νέας Υόρκης, δεν είναι άλλη μια διπλωματική συνάντηση. Είναι στην ουσία, η πρόβα τζενεράλε για τη μονιμοποίηση της διχοτόμησης.

Αν η Τουρκία κερδίσει έστω και σιωπηρή ανοχή, θα ακολουθήσουν αναβαθμίσεις, εμπορικά ανοίγματα, πιθανόν και μονομερείς αναγνωρίσεις του ψευδοκράτους από φιλικά προς την Τουρκία καθεστώτα.

Και τότε, δεν θα φταίει πια μόνο η Άγκυρα. Θα φταίει και η Αθήνα που παρακολουθεί, η Λευκωσία που φοβάται και η Ευρώπη, που σιωπά.

Το κυπριακό δεν κινδυνεύει να μην λυθεί. Κινδυνεύει να τελειώσει, με τον χειρότερο τρόπο: Με αποδοχή της ήττας, μεταμφιεσμένη σε ρεαλισμό.

ΕΓ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE