Δασμοί Τραμπ 25% σε Ιαπωνία και Κορέα από 1η Αυγούστου - Πιέσεις για νέες συμφωνίες

Δασμοί Τραμπ 25% σε Ιαπωνία και Κορέα από 1η Αυγούστου - Πιέσεις για νέες συμφωνίες

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, με ισχύ από την 1η Αυγούστου.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε μέσω δύο επιστολών που ανάρτησε ο ίδιος στην πλατφόρμα Truth Social, απευθυνόμενος στους ηγέτες των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το CNN, στις επιστολές, ο Τραμπ εκφράζει την ενόχλησή του για τα εμπορικά ελλείμματα των ΗΠΑ με τις δύο χώρες, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον εισάγει περισσότερα προϊόντα απ’ όσα εξάγει. Τονίζει πως οι δασμοί επιβάλλονται και ως απάντηση σε πολιτικές που, κατά την άποψή του, εμποδίζουν την πώληση αμερικανικών αγαθών στο εξωτερικό.

Ο Τραμπ καλεί τις ιαπωνικές και νοτιοκορεατικές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν τους νέους δασμούς. Όπως αναφέρει, σε περίπτωση που επενδύσουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, «δεν θα υπάρξει κανένας δασμός» και υπόσχεται ταχεία έγκριση των απαραίτητων αδειών.

«Αν για οποιονδήποτε λόγο αποφασίσετε να αυξήσετε τους δικούς σας δασμούς, τότε το ποσοστό αυτό θα προστεθεί στο 25% που χρεώνουμε εμείς», τονίζει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε προθεσμία έως τις 9 Ιουλίου για την επίτευξη νέων εμπορικών συμφωνιών, καθώς λήγει τότε η προσωρινή αναστολή των «ανταποδοτικών» δασμών που ίσχυε από τον Απρίλιο. Διαμήνυσε επίσης ότι εξετάζει την αποστολή αντίστοιχων επιστολών και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE