Η χαρούμενη Ολγκίν και το «Dum spiro spero»

Η χαρούμενη Ολγκίν και το «Dum spiro spero»

Με την «ελπίδα» στις αποσκευές της, επέστρεψε στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, λίγο πριν από την επόμενη άτυπη πενταμερή συνάντηση, της Νέας Υόρκης.

Το πρωί, η κα Ολγκίν έσπευσε στα κατεχόμενα για να συναντήσει τον κατοχικό ηγέτη και να ακούσει για μια ακόμη φορά τις θέσεις του. Οι δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Όταν η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ να εκφράζει την ελπίδα – αν είναι δυνατόν- ότι θα υπάρξει πρόοδος στα όσα συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή στο άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, τι να περιμένουμε στη Νέα Υόρκη; Ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση των ΜΟΕ;

Πέραν τούτου, δεν ξέρω αν εμείς θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τη «χαρά» της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, όταν αναφέρει πως, «όλη αυτή η προσπάθεια που καταβάλλει ο ΟΗΕ γίνεται για την ευημερία του νησιού και για να έχουν οι άνθρωποι μια καλύτερη ζωή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε – η δέσμευση του ΟΗΕ είναι πλήρως προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε ότι και οι ηγέτες συμμερίζονται αυτή την αντίληψη», ανέφερε. 

Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει το "ανέκδοτο" των ΗΕ τα οποία εξακολουθούν να κρατούν ίσες αποστάσεις είτε στις τοποθετήσεις τους, είτε στις εκθέσεις τους και να τους πούμε με ξεκάθαρο τρόπο, ότι η πλευρά που εξακολουθεί να θέτει εμπόδια, είναι η Τουρκική.

ΕΓ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE