Φωτιά στην Βοιωτία - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Αλυκής

Φωτιά στην Βοιωτία - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Αλυκής

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αλυκή Βοιωτίας.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στις 15:43τις 3:30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αλυκής για να εκκενώσουν προς Άγιο Νικόλαο.

Σημειώνεται ότι από αέρος επιχειρούν έξι εναέρια μέσα.

Δήμαρχος Θηβαίων: «Προλάβαμε τα χειρότερα» – Εκτός κινδύνου ο οικισμός της Αλυκής 

«Προλάβαμε τα χειρότερα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ο οποίος βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Αλυκής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασίου, «η φωτιά κινήθηκε απειλητικά προς τον οικισμό της Αλυκής, αλλά η άμεση παρέμβαση των εναέριων μέσων απέτρεψε την εξάπλωσή της προς τα σπίτια». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του οικισμού, καθώς -όπως δήλωσε- «οι άνεμοι έχουν αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που δεν επιτρέπει στη φωτιά να κινηθεί προς κατοικημένη περιοχή».

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με χαμηλή ένταση, 3 έως 4 μποφόρ», προσφέροντας έτσι ένα μικρό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις της στο σημείο. Επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 18 οχήματα, καθώς και τρεις διμοιρίες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος συντρέχουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στη μάχη έχουν ριχθεί και οχήματα και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE