ΠΡΟΣΟΧΗ: Παράνομη διάθεση «Botox» και «Dysport» σε ινστιτούτα αισθητικής και ιατρεία - Τι αναφέρουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παράνομη διάθεση «Botox» και «Dysport» σε ινστιτούτα αισθητικής και ιατρεία - Τι αναφέρουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

Παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα γνωστά σκευάσματα «Botox» και «Dysport», εντοπίστηκαν σε ελέγχους που διενήργησαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες σε ινστιτούτα αισθητικής και ιατρεία.

Όπως διαπιστώθηκε, τα εν λόγω προϊόντα δεν διαθέτουν Άδεια Κυκλοφορίας στην Κυπριακή Δημοκρατία και εισήχθησαν από μη νόμιμες εφοδιαστικές αλυσίδες, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης.

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες με ανακοίνωση τους υπενθυμίζουν σε όλους τους επαγγελματίες υγείας ότι η κυκλοφορία, προμήθεια και χορήγηση φαρμακευτικών προϊόντων χωρίς άδεια ή χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, αποτελεί ποινικό αδίκημα. Οποιοδήποτε πρόσωπο προμηθεύεται ή διαθέτει τέτοια προϊόντα εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπράττει αδίκημα και υπόκειται σε ποινική δίωξη, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης Νόμου.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι πρόσωπο, το οποίο αυτοπροσώπως ή διά υπαλλήλου του ή άλλου εκπροσώπου του κυκλοφορεί στην επικράτεια της Δημοκρατίας φαρμακευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας, κατά παράβαση του εδαφίου (1) του άρθρου 9 του πιο πάνω Νόμου, είναι ένοχο αδικήματος και θα διώκεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE