Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος

Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος

Πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα τεθεί ενώπιον των Διοικητικών τους Συμβουλίων, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, στην παρουσία και του Προέδρου της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έθεσαν τους προβληματισμούς τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τα δεδομένα και επεξήγησε τους λόγους που η Κυβέρνηση δεν θα υποβάλει συμπληρωματικό προϋπολογισμό το 2025.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέθεσε πρόταση, την οποίαν οι επικεφαλής των οργανώσεων θα θέσουν ενώπιον των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ερωτηθείς τι περιλαμβάνει η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της πρότασης προτού ενημερωθούν τα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «υπάρχουν δυο βασικά δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι η βούληση και η πρόθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα έχουν τεθεί ενώπιον της από το 2023- και είναι δεδομένη η βούληση και η πρόθεση της - θα υλοποιηθεί. Το δεύτερο είναι ότι σήμερα έχει κατατεθεί πρόταση. Να επιτρέψουμε να αξιολογήσουν την πρόταση».

Τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει τη βούληση και την πρόθεση να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία και να διορθωθούν στρεβλώσεις που είναι προς όφελος του ίδιου εκπαιδευτικού μας συστήματος να επιλυθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «αποκλειστικό ζήτημα της σημερινής συνάντησης ήταν το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα για τις μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, με απτά παραδοτέα. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη Ιταλού Πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου Ματαρέλα στην Κύπρο, του πρώτου Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE