Ανακοίνωση Φορέα Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων – Αποκατάστασης ΣΙΝΑ: Τρία ερωτήματα για τον ρόλο του κ. Δημήτρη Λαμπριανίδη

Ανακοίνωση Φορέα Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων – Αποκατάστασης ΣΙΝΑ: Τρία ερωτήματα για τον ρόλο του κ. Δημήτρη Λαμπριανίδη

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής στην ατζέντα της οποίας ήταν η τροποποίηση του «Περί Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Νόμου» ήταν άκρως αποκαλυπτική, αφού διαφάνηκε ποιοι στέκονται στην πλευρά της προάσπισης των συμφερόντων των ασθενών και της ποιοτικής φροντίδας τους και ποιοι φαίνεται να εξυπηρετούν σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα σε βάρος του Κύπριου ασθενούς.

Εμείς επιθυμούμε όπως επιτέλους κάποιοι θέσουν τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου κύριο Δημήτρη Λαμπριανίδη:

1. Έχει οποιαδήποτε συμφέροντα με τα γηροκομεία;

2. Λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο ως εκπρόσωπος των γηροκομείων απευθύνοντας μάλιστα αλλεπάλληλες επιστολές προς το Υπουργείο Υγείας;

3. Επισκέφθηκε ποτέ μέχρι σήμερα τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια Εδέμ, Πλάτωνας ή το Μέλαθρον Αγωνιστών;

Εμείς από τη μεριά μας, θα καταθέσουμε τα ερωτήματα αυτά προς την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς, μαζί με άλλα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας.

Θέτουμε επίσης άλλα δύο ερωτήματα:

Έγινε και από ποιους παρέμβαση υπέρ των γηροκομείων και κατά των ασθενών; Να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι.

Ισχύει ή όχι ότι κάποια γηροκομεία αναμένουν να πουλήσουν τις μετοχές και τις άδειες λειτουργίας τους σε μεγάλα συμφέροντα μόλις πετύχουν την εξίσωση τους με τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια, για να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες των ασθενών;

Σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς όπως φαίνεται, το πρώτιστο είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων, αντί των ασθενών. Εμείς, ως υπεύθυνοι πάροχοι υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας, δηλώνουμε υπεύθυνα ότι σε περίπτωση που εξισωθούμε τελικά μέσω των προωθούμενων τροποποιήσεων με τα γηροκομεία, τότε θα αποχωρήσουμε από το σύστημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE