Υπόθεση κατασκοπείας: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο ο Αζέρος – Άλλες 8 ημέρες προσωποκράτησης

Υπόθεση κατασκοπείας: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο ο Αζέρος – Άλλες 8 ημέρες προσωποκράτησης

Για άλλες οκτώ ημέρες ανανεώθηκε η κράτηση του Αζέρου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για αδικήματα που αφορούν συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχής σε εγκληματικές δραστηριότητες, κατασκοπείας και τρομοκρατίας.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, από τη Λευκωσία όπου κρατείται, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με συνοδεία μελών του αντιτρομοκρατικού ουλαμού. Η διαδικασία έγινε και σήμερα κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των ανακριτών και ανανέωσε την κράτηση του για ακόμη οκτώ ημέρες.

Οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου που χειρίζονται την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ για τη δράση του Αζέρου, κατόχου Βρετανικού διαβατηρίου, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με αρχές ασφαλείας και άλλων χωρών. Συνεχής είναι και η επικοινωνία με τις αρχές ασφαλείας της Ελλάδας, όπου άλλος Αζέρος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη, ενώ εξετάζεται τυχόν συσχετισμός των υποθέσεων.

Ο ύποπτος έφτασε στην Κύπρο και από τον Απρίλιο του 2025 διέμενε σε πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων στο Ζακάκι, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 21 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.