Κυπριακό: Η Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο τον Δεκέμβριο - Στο επίκεντρο το μέλλον των συνομιλιών
Η Λευκωσία απαντά θετικά στη νέα ημερομηνία της επίσκεψης – Σταθερή θέση υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform, η SBU ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι από την επιχείρηση επλήγησαν τρία ρωσικά ελικόπτερα Mi-8, Mi-26 και Mi-28, καθώς και το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων Pantsir-S1 των ρωσικών δυνάμεων.
Η επίθεση προκάλεσε εκτεταμένες πυρκαγιές στις θέσεις της αεροπορικής βάσης, των αντιαεροπορικών συστημάτων και των αποθηκών πυρομαχικών, ενώ ζημιές υπέστη και ο εξοπλισμός αναγνώρισης και κρούσης UAV.
Last night, Ukrainian Security Service attacked a Kirovskoe military airfield in Russian-occupied Crimea.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) June 28, 2025
According to available data, three helicopters (Mi-8, Mi-26 and Mi-28) and a Pantsir-S1 system were destroyed.
Secondary detonation was reported at the airfield.
Glory! pic.twitter.com/49xlf0A2Lk
«Η SBU εργάζεται συστηματικά για να περιορίσει τις δυνατότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εξαπολύει αεροπορικά και βομβαρδιστικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας. Οι εισβολείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ακριβός στρατιωτικός τους εξοπλισμός και τα πυρομαχικά τους δεν προστατεύονται πουθενά: ούτε στη γραμμή επαφής, ούτε σε προσωρινά κατεχόμενα εδάφη, ούτε στα μετόπισθεν του εχθρού», ανέφερε χαρακτηριστικά η SBU στην ανακοίνωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις το προηγούμενο βράδυ, στις 27 Ιουνίου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν - σύμφωνα με όσα ανέφεραν - τέσσερα μαχητικά Su-34 στο ρωσικό αεροδρόμιο Μαρίνοβκα, στην περιοχή Βολγκογκράντ της Ρωσίας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




