Τρόμος ανά το Παγκόσμιο - Συναγερμός για βόμβα σε δυο αεροσκάφη της Air France

Τρόμος ανά το Παγκόσμιο - Συναγερμός για βόμβα σε δυο αεροσκάφη της Air France

Δύο πτήσεις της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι άλλαξαν το βράδυ της Τρίτης (18/11) πορεία έπειτα από ανώνυμες απειλές που έγιναν τηλεφωνικώς για την ύπαρξη βόμβας στα δύο αεροπλάνα, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ.

H ανακοίνωση σημειώνει ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα των δύο αεροσκαφών είναι ασφαλή, καθώς το Airbus A-380 που είχε αναχωρήσει από το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια προσγειώθηκε στο Σολτ Λέικ Σίτι, στην Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν και οδηγήθηκαν στον τερματικό σταθμό, δήλωσε εκπρόσωπος της FAA.

Άλλη πτήση που είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ουάσιγκτον-Ντάλες της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χάλιφαξ στη Νέα Σκωτία στον Καναδά, όπου επίσης αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η Air France διευκρίνισε ότι και οι δύο πτήσεις «αποτέλεσαν το αντικείμενο ανώνυμων απειλών οι οποίες διατυπώθηκαν μετά την απογείωσή τους».

«Ως μέτρο προστασίας και για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, η Air France, εφαρμόζοντας τους ισχύοντες κανονισμούς για την ασφάλεια, αποφάσισε να ζητήσει την προσγείωση και των δύο αεροσκαφών», πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, στην οποία σημείωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί ποιος έκανε τις τηλεφωνικές κλήσεις κατά τις οποίες διατυπώθηκαν οι απειλές.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζεται ότι μια σημαντική αστυνομική δύναμη περίμενε το ένα από τα αεροσκάφη της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας στον τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι στην Γιούτα.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μέσα σε ένα εξαιρετικά τεταμένο πλαίσιο: τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι που προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων και την επιβεβαίωση από τη Ρωσία ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στις 31 Οκτωβρίου στο Σινά της Αιγύπτου από την οποία σκοτώθηκαν και οι 224 επιβαίνοντες οφειλόταν στην έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αεροπλάνο. Την ευθύνη και για τις δύο αυτές επιθέσεις έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ΟΕΒ, υπό τον Πρόεδρό της Γιώργο Παντελίδη, ο Υπουργός είπε ότι συζήτησαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση και επανέλαβε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση του επιχειρείν, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας  της οικονομίας ώστε να μπορεί να δέχεται ξένες επενδύσεις που συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

BEST OF TOTHEMAONLINE