Ισραήλ: Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου για αναβολή της δίκης του για διαφθορά

Ισραήλ: Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου για αναβολή της δίκης του για διαφθορά

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ απέρριψε το αίτημα του Μπενιαμίν Νετανιάχου για αναβολή δύο εβδομάδων της δίκης του για διαφθορά, παρά την επίκληση «υψίστης σημασίας» εθνικών υποχρεώσεων μετά τον πρόσφατο πόλεμο με το Ιράν.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Ρίβκα Φρίντμαν-Φέλντμαν, δήλωσε πως το αίτημα, που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης Άμιτ Χαντάντ, δεν περιλάμβανε «συγκεκριμένα στοιχεία ή αιτιολογία που να δικαιολογεί την ακύρωση των ακροάσεων».

Ο δικηγόρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού είχε υποστηρίξει πως ο Νετανιάχου χρειαζόταν το χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων για να επικεντρωθεί σε «διπλωματικά, εθνικά και ζητήματα ασφάλειας πρώτης γραμμής» στον απόηχο της πολεμικής σύγκρουσης με το Ιράν.

Το αίτημα έρχεται σε μια περίοδο έντονων διεργασιών, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι Ισραήλ και ΗΠΑ προωθούν ένα συνολικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την επίτευξη συμφωνιών εξομάλυνσης σχέσεων με επιπλέον αραβικά κράτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE