Times of Israel: Συμφωνία Τραμπ - Νετανιάχου για κατάπαυση πυρός στη Γάζα εντός δύο εβδομάδων

Times of Israel: Συμφωνία Τραμπ - Νετανιάχου για κατάπαυση πυρός στη Γάζα εντός δύο εβδομάδων

Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, φέρεται να συμφώνησαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας σε κατάπαυση πυρός στη Γάζα, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα των Times of Israel παραπέμπει σε άρθρο της ιστοσελίδας Israel Hayom, που επικαλείται «πηγή εξοικειωμένη με τη συζήτηση».

Έπειτα από την αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την επέκταση των Συμφωνιών του Αβραάμ, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αραβικά κράτη θα διοικούν τη Γάζα»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σχετική «συμφωνία» έγινε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο ηγετών και πλέον αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση. Τέσσερα αραβικά κράτη, μεταξύ των οποίων τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος θα διοικούν από κοινού τη Λωρίδα της Γάζας στη θέση της Χαμάς. Παράλληλα, η ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης θα εξοριστεί και όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν.

Ωστόσο, οι Άραβες σύμμαχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα συμμετάσχουν στην μεταπολεμική αποκατάσταση της Γάζας, εάν το Ισραήλ δεν συναινέσει στην εγκατάσταση της Παλαιστινιακής Αρχής ως μέρος μιας πορείας προς μια μελλοντική λύση δύο κρατών.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου έχει απορρίψει κατηγορηματικά οποιοδήποτε ρόλο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λωρίδα. Αντίστοιχα, ηγετικά στελέχη των τρομοκρατών της Χαμάς έχουν επίσης απορρίψει εδώ και καιρό τα αιτήματα για εξορία των μελών της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Υπέκυψε στο μοιραίο ο νεαρός Χρήστος Χρηστάκη, 19 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο American Medical Center στη Λευκωσία ύστερα από κρίσιμο τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας, 18 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE