Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, μέλη της ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λευκωσίας) ανέκοψαν σήμερα για έλεγχο 40χρονο, ο οποίος μόλις προηγουμένως είχε παραλάβει πακέτο από συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός του πακέτου, κάνναβη συνολικού βάρους δύο κιλών και 95 γραμμαρίων. Ο 40χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα ενώ στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του από όπου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.
Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα εναντίον τόσο του 40χρονου όσο και εναντίον δεύτερου προσώπου ηλικίας 30 ετών.
Στη συνέχεια, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν τον 30χρονο στην οικία του ο οποίος συνελήφθη βάσει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του. Ακολούθησε έρευνα εντός της οικίας του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε σε σκυβαλοδοχείο έξω από την οικία του 30χρονου, μικροποσότητα κάνναβης η οποία και παραλήφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.
Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τη διαδικασία έκδοσης διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.
Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λευκωσίας) συνεχίζει τις εξετάσεις.