Νέο σχέδιο ενίσχυση ηλεκτροκίνησης: Οι κατηγορίες οχημάτων και τα ποσά χορηγίας - Όλες οι λεπτομέρειες

Νέο σχέδιο ενίσχυση ηλεκτροκίνησης: Οι κατηγορίες οχημάτων και τα ποσά χορηγίας - Όλες οι λεπτομέρειες

Σε συνέχεια δηλώσεων του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη στις 25 Ιουνίου 2025 αναφορικά με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο σχεδίου ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης, καθώς και ανακοίνωσης για εκ νέου διάθεση 97 χορηγιών για οχήματα και 18 για μοτοσυκλέτες από ανακατανομή κονδυλίου από την 3η προκήρυξης του Σχεδίου προώθησης της ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ανακοινώνει τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους.

1. 3η προκήρυξη του Σχεδίου προώθησης της ηλεκτροκίνησης από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- ανακατανομή χορηγιών

Οι χορηγίες αυτές αφορούν χορηγίες που είχαν εγκριθεί κατά την 3η προκήρυξη του Σχεδίου προώθησης της ηλεκτροκίνησης από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά παρέμειναν αδιάθετες λόγω εκπνοής του χρόνου υλοποίησης ή ακύρωσης από τους δικαιούχους. Για τις χορηγίες αυτές ισχύουν οι ίδιοι ακριβώς όροι με την 3η προκήρυξη, όπως η εγγραφή του οχήματος/μοτοσυκλέτας έως τις 31/12/2025.

Ως ημερομηνία διάθεσης των χορηγιών στην πύλη του Σχεδίου ορίζεται η Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν με ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι πολίτες που είχαν προβεί σε παραγγελία μετά την τελευταία διάθεση χορηγιών που έγινε την 23/04/2025, μπορούν επίσης να διεκδικήσουν χορηγία, υπό την προϋπόθεση ότι η εγγραφή θα ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2025.

Με την εξάντληση των 97 χορηγιών για οχήματα και 18 για μοτοσυκλέτες θα ανακοινωθεί η έναρξη του νέου σχεδίου ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης από κρατικούς πόρους.

2. Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης από κρατικούς πόρους- 260 χορηγίες

Η έναρξη του νέου σχεδίου ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης από κρατικούς πόρους και οι ακριβείς όροι του θα ανακοινωθούν με την εξάντληση των χορηγιών του προηγούμενου σχεδίου, μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών διατηρεί το δικαίωμα διαφοροποίησης των κατηγοριών ανάλογα με τη ζήτηση των αιτήσεων.

Τονίζεται ότι η εγγραφή του νέου οχήματος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 31/10/2025, λόγω του ότι θα πρέπει οι χορηγίες να δοθούν μέχρι 31/12/2025 το αργότερο.

Πολίτες που είχαν παραγγείλει αυτοκίνητο μετά τη λήξη του προηγούμενου σχεδίου, μπορούν επίσης να διεκδικήσουν χορηγία, υπό την προϋπόθεση ότι η εγγραφή του οχήματος θα ολοκληρωθεί έως τις 31/10/2025.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρίστο Ιακώβου, τη στασιμότητα και την αδιαλλαξία που χαρακτηρίζουν τη στάση της τουρκικής πλευράς.