Αερόσακοι Takata: Στο μικροσκόπιο 7 Citroën στην Κύπρο – Κίνδυνος για την ασφάλεια οδηγών

Αερόσακοι Takata: Στο μικροσκόπιο 7 Citroën στην Κύπρο – Κίνδυνος για την ασφάλεια οδηγών

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλλία, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën κατασκευής 2008 έως 2019, που είναι υπό ανάκληση για ελαττωματικούς αερόσακους Takata και περιλαμβάνονται σε κατηγορία οχημάτων που πιθανόν η κατασκευάστρια εταιρεία να χαρακτηρίσει ως οχήματα που πρέπει να ακινητοποιηθούν. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με στόχο την άμεση ενημέρωσή τους για ενδεχόμενο αυξημένο κίνδυνο στην ασφάλειά τους, όπως πιθανόν να προκύπτει από το ατύχημα που σημειώθηκε στη Γαλλία με ιδίου τύπου όχημα και που έφερε ελαττωματικό αερόσακο.

Συγκεκριμένα, η επικοινωνία αφορά επτά (7) οχήματα Citroën C3 και DS3, κατασκευής 2008 έως 2019. Τα οχήματα αυτά έχουν ήδη κληθεί για αντικατάσταση αερόσακου, αλλά δεν έχουν ακόμα υλοποιήσει την ανάκληση. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία δεν τα έχει κατηγοριοποιήσει ως οχήματα που πρέπει να ακινητοποιηθούν, γεγονός που ενδεχομένως να συμβεί στο εγγύς μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην Γαλλία.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, ενεργώντας προληπτικά, υπενθύμισε στους ιδιοκτήτες των οχημάτων ότι εκκρεμεί η ανάκληση για αντικατάσταση αερόσακου Takata, για την οποία έχει γίνει επανειλημμένη ενημέρωση από τον αντιπρόσωπο, και σύστησε όπως διευθετήσουν άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή το ραντεβού για την αντικατάσταση του ελαττωματικού αερόσακου. Ο διανομέας του κατασκευαστή ενεργεί ήδη για τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση της ανάκλησης.

Μέχρι τότε, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έκανε σύσταση για μη χρήση των οχημάτων.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έχει ζητήσει τη συνδρομή Λειτουργών της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για περαιτέρω ενημέρωση από τη Γαλλική Αντιπροσωπεία σχετικά με τα γεγονότα και τις αποφάσεις τους.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών παρακολουθεί στενά την κατάσταση και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE