Συνεχίζει τις επισκέψεις στις βαλτικές χώρες ο ΠτΔ

Συνεχίζει τις επισκέψεις στις βαλτικές χώρες ο ΠτΔ

Επίσκεψη στο Βίλνιους της Λιθουανίας πραγματοποιεί σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης,  ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από την Κυπριακή Δημοκρατία το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Προεδρία, ετις 10.30 το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα. Στη συνέχεια οι δυο Προέδρου θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Νωρίς το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί από το Βίλνιους, στο Ταλίν, της Εσθονίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Αν υπάρχει έστω και μια χαραμάδα ελπίδας για το Κυπριακό, θα την αξιοποιήσουμε

Λετυμπιώτης: Αν υπάρχει έστω και μια χαραμάδα ελπίδας για το Κυπριακό, θα την αξιοποιήσουμε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν.