Κυπριακό: Συνεχίζεται ο προγραμματισμός, ενόψει πολυμερούς διάσκεψης - Αναμένεται απάντηση από την Άγκυρα

Κυπριακό: Συνεχίζεται ο προγραμματισμός, ενόψει πολυμερούς διάσκεψης - Αναμένεται απάντηση από την Άγκυρα

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τη διεξαγωγή ή όχι της πολυμερούς διάσκεψης για το κυπριακό, διαμηνύει η Λευκωσία, η οποία συνεχίζει τις προετοιμασίες και τις επαφές τόσο με την Αθήνα, όσο και με τα ΗΕ, για το κυπριακό. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», υπενθύμισε ότι και τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της πολυμερούς στη Γενεύη, «είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε κρίση», στην περιοχή μας.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε ωστόσο, ότι αυτό το οποίο αναμένεται, είναι η τελική απάντηση της Τουρκίας, σε ότι αφορά την πολυμερή διάσκεψη, της Νέας Υόρκης που θα πραγματοποιηθεί, στα τέλη Ιουλίου.

«Η Λευκωσία συνεχίζει τον προγραμματισμό της και οι επαφές με Αθήνα και με τα ΗΕ είναι συνεχείς, διαρκείς, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε στην πολυμερή του Μαρτίου, ενώπιον του ΓΓ των ΗΕ», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των επαφών της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία αναμένει την επιστροφή της κας Ολγκίν στην Κύπρο, μετά το ταξίδι της στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σημαντικές επαφές. 

Σημειώνεται ότι, στις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, για συντονισμό των ενεργειών, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης.  

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα

ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθησε στο δείπνο  που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο πλαίσιο της δεύτερης διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό

BEST OF TOTHEMAONLINE